• slide1

  Compost exporteren

  Aanvoer van vloeibare en vaste mest
  Verhandelen van graan en stro
  Export compost

  Renske’s BVBA kan worden ingeschakeld om uw compost te laten exporteren. Maakt u al gebruik van compost op uw bouwland, maar heeft u een overschot aan humus? Dan kunt u de overtollige compost laten exporteren naar het buitenland. Renske’s BV heeft volop ervaring in het exporteren en aanvoeren van compost en mest. Regel de export van compost snel en eenvoudig met Renske’s BVBA.

  Zoekt u een ervaren partner?

  Neem contact met ons op!

Wat is compost?

Compost is een vorm van mest, dat bestaat uit organische afvalstoffen. Het betreft hier geen dierlijke mest. Met behulp van micro-organismen worden (half) vergane plantenresten omgezet tot een gelijkmatig eindproduct. De plantaardige resten bestaan vaak uit groente- en fruitschillen, gras, bladeren en snoeiafval. Het organische materiaal vormt zich uiteindelijk om tot humus. Compost is niet verpompbaar, maar kan gelijkmatig over de bodem worden verspreid. Compost wordt steeds vaker als duurzame bemesting in de akkerbouw ingezet.

Voordelen van compost

Compost bevat een hoog gehalte aan organische stoffen, waardoor de bodemvruchtbaarheid toeneemt. Het aantal beschikbare mineralen in de bodem neemt zowel op de korte als lange termijn toe. De noodzakelijke nutriënten voor planten komen geleidelijk beschikbaar vanuit de compostlaag. Daarnaast biedt compost nog een aantal voordelen. Zo verbetert compost de structuur en het waterbergend vermogen van de grond. Ook wordt het bodemleven versterkt met het aanbrengen van compost. Compost wordt ook ingezet om winderosie tegen te gaan. Misschien heeft u eerder interesse in een van onder andere diensten, zoals:

Wat uw wensen ook zijn, onze onderneming staat voor u klaar!

Contacteer ons voor het exporteren van compost

Wilt u compost laten exporteren door Renske’s BVBA? Heeft u vragen over de export van compost? We vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden op het gebied van de export van compost. Stuur direct een aanvraag voor het exporteren van compost via info@renskes.be. Wilt u eerst meer weten over de exportmogelijkheden van compost? Neem dan meteen telefonisch contact op via +32 14 65 88 36 of +32 478/31 92 72.